top of page

NIEUWS

-Bijzonder slecht nieuws: de beste geluidsstudio van Nederland, John Bake Post Productions, waar o.a. bijna alle filmcommercials werden gemaakt, heeft de handdoek in de ring moeten gooien door de gevolgen van de coronamaatregelen. Het einde van een tijdperk.

 

-Een bedrijfsfilmpje ingesproken voor stemzoeker.nl van Marianne Dubois.

 

-Even een lokale commercial ingesproken.

 

-Zoals het zo vaak gaat: een klant wil bij nader inzien toch een andere pay-off voor een bedrijfsfilm. Dus even gedaan.

 

-Het telefoonsysteem voor Vue bioscopen ingesproken in de thuisstudio.

-De pilot van het programma 'Het Diner' met o.a. Jörgen Raymann, Victor Mids en Ellie Lust, die ik heb ingesproken, wordt uitgezonden op tweede kerstavond om half tien op NPO 1.

 

-De derde Undercover Boss is uitgezonden.

 

-De voorlaatste sessie van Huizenjacht ingesproken, 65 gedaan, nog vijf te gaan.

 

-De eerste uitzending van Undercover Boss is uitgezonden op SBS6. Elke donderdag om 21:30 uur. Nog vijf te gaan.

 

-Met Huizenjacht spreken we een week voor uitzending in, dus hopen dat ik niet verkouden wordt.

 

-We gaan stug door met het inspreken van Huizenjacht. We zitten over de helft.

 

-Undercover Boss van SBS6 is volledig ingesproken.

 

-De eerste twintig Huizenjachten staat er op. Op naar nog veeeeel meer.

 

-De commercial ingesproken voor de speelfilm 'Stronger' van Independent Films.

-En 'Huizenjacht' nummer drie staat erop!

 

-Na vijf jaar van herhalingen is Huizenjacht weer in productie genomen, en yours truly is natuurlijk van de partij. De eerste paar staan er op en het voelde als thuiskomen. Niet heel gek na zo'n tweehonderd stuks te hebben ingesproken.

 

-Bij John Bake de commercial ingesproken voor de DVD van De Smurfen en het Verloren Dorp.

 

-En de volgende twee stuks ingesproken.

 

-Bij Philip Klees de eerste twee afleveringen ingesproken van een nieuw programma op SBS6.

 

-De commercials ingesproken voor de speelfilm 'The Circle'.

 

-Weer een paar bedrijfsfilms gedaan.

-De commercials ingesproken voor de Disneyfilm 'Vaiana'.

-Bij Bert Penninx van John Bake de voice-overs gedaan voor de TV-spots van de film Snowden.

-En weer een paar bedrijfsfilmpjes ingesproken in de thuisstudio.

-Het gebeurt standaard: op vakantie een verzoek tot inspreken. Meerdere zelfs, dit keer. Welnu, geen probleem, de apparatuur voor op reis was mee, een vakantiebed blijkt prima  geluid te dempen en de klanten waren zeer tevreden. Het is allemaal zo makkelijk tegenwoordig.

-Bij Bert Penninx van John Bake de andere twee TV-spots gedaan voor Finding Dory.

-In de thuisstudio de voice-over gedaan voor één van de commercials voor de Disney/Pixar film Finding Dory.

-Een paar bedrijfsfilmpjes ingesproken in de thuisstudio. En dan kun je er donder op zeggen dat er later toch nog een tekstwijziging komt.

-Een paar bedrijfsfilmpjes ingesproken in de thuisstudio. En dan kun je er donder op zeggen dat er later toch nog een tekstwijziging komt.

-Een radiocommercial voor Triumph motoren op Arrow Classic Rock ingesproken in de thuisstudio.

-Een paar lokale radiocommercials opgenomen.

-In de geluidsstudio op kantoor even een promo ingesproken voor weer een erg goed nieuw programmaformat.

-Bij Marcus in de studio bij John Bake de drie televisiecommercials voor Disney's Zootropolis ingesproken. Was weer een leuke sessie!

-Bij Bert Penninx van John Bake de eerste commercial ingesproken voor de nieuwe Pixarfilm The Good Dinosaur. Deze gaat er uit op Disney Channel en Disney XD. De commercials voor andere zenders doen we binnenkort.

-In de thuisstudio weer een stel bedrijfsfilms ingeproken.

-Thuis de bioscoopteaser ingesproken voor Woezel & Pip Op Zoek Naar De Sloddervos.

-Thuis weer een aantal bedrijfsfilms ingesproken, waaronder een 'veiligheidsfilm'.

-In de geluidsstudio bij Entrepost zes piepkleine rolletjes gedubd voor de nieuwe speelfilm Bon Bini Holland, met Jandino Asporaat. Aardige gozer trouwens.

-In de thuisstudio een paar bedrijfsfilms ingesproken.

-Thuis achter de microfoon plaats genomen voor een lokale commercial in Lelystad, het Curaçao Maritime Museum, en een e-learning filmpje.

-Thuis achter de microfoon gekropen voor de commercial van Disney's Cinderella en Frozen Fever, nu digital verkrijgbaar.

-In de thuisstudio de commercial ingesproken voor de film De Kleine Prins, van Independent Films

-Promo's ingesproken voor Sport1. Tennis en Formule 1, dit keer.

-Thuis de TV-spots ingesproken voor de nieuwe animatiefilm Beestenboot, waarvoor ik een tijdje geleden al de bioscooptrailer had gedaan. Het verhaal van de Ark van Noach in een nieuw jasje.

-Bliksemsnel bij John Bake ook nog even de afkondigingen met de Engelse titel Inside Out ingesproken, want die waren we tijdens die megaklus keihard vergeten.

-Maar liefst zeven verschillende commercials ingesproken voor de ontzettend leuke nieuwe Disney/Pixar film Inside Out/Binnenstebuiten.

-In de thuisstudio de commercial ingesproken voor de speelfilm Code M, van regisseur Dennis Bots. Ziet er goed uit, Dennis!

-De tag-on van de radiospot van Rendez-Vous, voor een actie op Sky Radio, kreeg een nieuwe tekst. Even ingesproken in de thuisstudio.

-De TV- en radiospots ingesproken voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Rendez-Vous, met onder andere Loes Haverkort, Peter Paul Muller en Mark van Eeuwen. Vanaf 4 juni in de bioscoop.

-De bioscooptrailer ingesproken voor de animatiefilm Beestenboot. Vanaf 15 juli in de bioscoop.

-Voor een bedrijfsfilmpje dat ik vorig jaar zomer heb ingesproken wilde de klant één woord anders. Ongebruikelijk, maar het kan natuurlijk. Gedaan in de thuisstudio. Toen ik het juiste volume op de microfoonvoorversterker (de Focusrite ISA One) had gevonden, paste het naadloos in de oude opname. Ik ben behoorlijk stemvast, blijkbaar.

-In de onvolprezen studio's van John Bake de commercials ingesproken voor de Disneyfilm Bears, waar we maar weer eens ondervonden dat een muziekverandering een enorm gunstig effect kan hebben op de toon van de spot en de voice-over. 

-Thuis de commercial ingesproken voor de Franse film La Famille Bélier, van Independent Films.

-Toch apart: sta je thuis al schilderend muziek te luisteren op Youtube, hoor je ineens jezelf. Spotje van Cinderella kwam voorbij.

-Wie jonge dochters heeft weet het misschien al: als voorfilm bij de nieuwe Disneyfilm Cinderella draait er een speciale korte film van Frozen: Frozen Fever. Voor wie dat nog niet weet, heeft ondergetekende zojuist thuis in de studio een TV-spotje opgenomen, die als tag-on in de reclameblokken gaat meedraaien bij de gewone commercial van Cinderella (ook door mij ingesproken, maar dan niet thuis).

-Bij Eyeworks in de geluidsstudio even een promo opgenomen voor het tweede seizoen van Adam Zoekt Eva. Wordt vertoond op de MIP in Cannes om de pers de veranderingen ten opzichte van vorig seizoen uit de doeken te doen.

-In de thuisstudio een extra commercial opgenomen voor de Gooische Vrouwen 2 campagne. Na de spots aan het begin en onlangs één toen er anderhalf miljoen bezoekers waren, nu dan een spotje omdat de teller op twee miljoen bioscoopbezoekers staat. Overigens heb ik ook de commercials voor de eerste Gooische Vrouwen film ingesproken.

-De allerbeste geluidstechnicus van Nederland, met een straatlengte voorsprong, is Bert Penninx. Hij doet onder meer veel van de filmcommercials van collega Nieuwenhuize, die je ongetwijfeld regelmatig op TV voorbij hoort komen. Ik heb nog nooit een andere geluidstechnicus meegemaakt die ook maar in de buurt kwam van het geluid dat Bert weet te produceren. En daar is deze tovenaar dan ook nog eens buitengewoon bescheiden over.

-Voor Disney de TV-spots ingesproken van de nieuwste verfilming van Cinderella. Was weer gezellig.

-Net wat tekstwijzigingen gedaan voor een instructievideo die ik een paar dagen geleden al had ingesproken. Dat heb je weleens.

-Zometeen in de thuisstudio even een radiocommercial inspreken voor een lokale zender in de Achterhoek. Ook leuk.

-Nadat ik eerder al een versie van de trailer had gedaan, nu ook de TV-spots ingesproken voor de familiefilm 'Paddington'. Door Independent Films in de bioscoop gebracht in een Nederlands gedubde versie, met onder meer Beau van Erven Dorens (!) als Paddington, maar ook te zien in de originele Engelse versie, want het is natuurlijk quite British.

Voice-over microfoon Nederland.
bottom of page